Начин на приготвяне
Дюлите се измиват добре, нарязват се и се почистват от семките.
Поставят се в тиган с незалепващо покритие с малко масло и захар, заливат се с ½ ч. ч. вода и се задушават на котлона, докато омекнат.
В дълбока купа разбиваме яйцата и захарта до побеляване.
Прибавяме и ванилията и разбъркваме още малко. Маслото го разтопяваме в микровълновата печка и го прибавяме към яйцата, като непрекъснато разбъркваме. После прибавяме и киселото мляко и също разбъркваме.
Бакпулверът се прибавя към брашното и се пресяват заедно, след което се прибавят постепенно към яйчената смес, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица/или силиконова шпатула.
Получената смес се разпределя равномерно в кръгла тава, покрита предварително с хартия за печене и намазана с масло.
Дюлите се отцеждат, от соса в който са врели, и се подреждат върху сместа за сладкиша.
Плодовият сладкиш се пече на 180 градуса за около 40 минути.
По желание може да се поръси с пудра захар.
Домашният сладкиш с дюли е готов.
Коментари