Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнен хляб»Плачинда с тиква по молдовски

Плачинда с тиква по молдовски

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Плачинда с тиква по молдовски
Снимка: Станислава Вълкова
4 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Получават се много вкусни плачинки с тиква - плачинда с тиква по молдовски. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • кефир - 1 ч.ч. топъл
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. , погасена с оцет
  • брашно - колкото поеме
  • плънка
  • тиква - 300 г
  • сол - щипка
  • захар - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете съставките за тестото, омесете внимателно и покрийте го с кърпа, оставете настрана за около 40 минути. Тестото трябва да се получи меко и еластично.

Тиквата, нарязана на парчета, се залива със студена вода и се включва на котлона.

Тиквата се приготвя бързо, като подправете с малко сол и захар. Пасира се и се оставя да изстине.

Тестото се разделя на части. Всяка част се разточва на средно голяма кора, в средата се слага две супени лъжици от тиквената плънка.

След това съберете на вързоп и внимателно разтегнете с ръце, правейки палачинка.

В обикновено растително масло в загрят тиган запържете пълнените питки и от двете страни, намажете всяка една с масло отгоре.

Получават се много вкусни плачинки с тиква.

Добър апетит с моите плачинда с тиква по молдовски!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: