Начин на приготвяне
Лозовите листа се измиват, ако са съвсем пресни, не ги бланширам, но ако са по-стари, първо, ги попарвам.
Смесвам в една купа ориза, нарязан лук и настърган домат, подправките, сол, черен пипер, джоджен, 1 лъжица олио.
С тази смес пълня с по една лъжица всяко листо.
Завивам и подреждам в купата на мултикукъра.
Накрая върху завитите сарми посолявам и слагам останалото олио. Заливам сармите с вода затварям капака.
Стартирам програмата за бял ориз, моят мултикукър е под налягане и програмата за бял ориз е номер 7.
На нея идеално ми се сготвят лозовите сарми, но ако предпочитате, може да ползвате по-дълга програма за кафяв ориз.
Поднасям постни лозови сарми в мултикукър с млечно чеснов сос с копър.