Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко със сос по беларуски

Телешко със сос по беларуски

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Телешко със сос по беларуски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
215 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • оцет - 1/3 ч.ч.
  • черен пипер - 12 зърна
  • сол - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • за соса
  • лук - 2 глави
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • сметана - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • гъби - 300 г мариновани
  • кашкавал - 1/2 ч.ч. (настърган)
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкото месо се натърква със сол, слага се в голям съд, добавя се черният пипер и дафиновият лист и се залива с оцет. Оставя се на хладно за 2 часа. Пуска се във вряща вода и се вари около час, докато омекне.

Приготвя се сос, като лукът се реже на ситно и се запържва заедно с брашното в маслото. Добавя се сметаната, солта, половин чаша бульон и след като кипне, се сваля от огъня.

Добавят се нарязаните на ситно гъби, яйцата и всичко се разбърква. Месото се реже на ленти, нарежда се в тава, поръсва се с кашкавал и се залива със соса. Пече се 25 минути на 200 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка: