Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свинско с ябълки по беларуски

Свинско с ябълки по беларуски

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Свинско с ябълки по беларуски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • пържоли - 6 бр. свински
  • ябълки - 4 бр.
  • зехтин - 6 с.л.
  • бяло вино - 200 мл
  • канела - 1 щипка
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се запържват в половината от мазнината и се поръсват с черен пипер и сол.

Заливат се с виното и след няколко минути се свалят от котлона. В останалата мазнина се запържват нарязаните на тънки резени ябълки.

Поръсват се с канелата и се добавят към пържолите. Ястието се сервира горещо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: