Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тарт»Тарт татен с круши

Тарт татен с круши

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Тарт татен с круши1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
8
"Тъничък, вкусен и ароматен - перфектният тарт с круши"

Необходими Продукти

  • брашно - 200 г
  • сол - 1 щипка
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • круши - 3 бр.
  • малини - 200 г
  • захар - 150 г
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • масло - 125 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се обелват, разрязват се на половинки и се отстранява сърцевината. Една трета от захарта се карамелизира с лимоновия сок до златисто.

Карамелът се излива в намазана с мазнина и постлана с хартия за печене тава. Крушите се редят с разрезите надолу върху карамела, между тях се редят малините.

Маслото се разбива с останалата захар и със солта до пухкава смес. По едно се добавят яйцата и след тях се добавя брашното, смесено с бакпулвера.

Добавя се постепенно млякото и се замесва гъсто тесто. Излива се върху крушите и се заглажда. Пече се 1 час на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка: