Начин на приготвяне
Желатинът се залива със 100 милилитра вода и се оставя да набъбне. Отцежда се и се разтваря в топлия бульон, без да завира. Охлажда се. Сметаната се разбива и се смесва с желатина. Сместа се разделя на 2 равни части.
Рибата се реже на ситно и се добавя половината желатинова смес. В продълговата форма се слага първо половината рибна смес, отгоре се слага другата половина от желатиновата смес.
В средата на желатиновата смес се прави продълговата вдлъбнатина и в нея се слага хайверът. Покрива се с остатъка от рибната смес. Формата се почуква в масата, за да излезе въздухът.
Покрива се с прозрачно фолио и се оставя за 4 часа в хладилника. Преди сервиране формата се топва в гореща вода за няколко секунди и се обръща върху продълговата чиния.