Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Лещата се измива. Слагат се в тенджера, налива се вода и се оставят да врат.
Когато са почти сварени, гъбите се отцеждат и се нареждат в намазнена тава да покрият дъното. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути.
След като и картофите, и лещата са сварени, се отцежда водата, слагат се сол, чубрица и черен пипер и се разбърква. Сместа се изсипва върху гъбите и се връща обратно във фурната.
През това време се прави заливката. В съд на котлона се загрява олио и се разбърква брашното докато се разтвори напълно. Постепенно се прибавя млякото, при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти.
След това мусаката се изважда от фурната и се изсипва заливката отгоре ѝ. Връща се във фурната и се пече до готовност.
Коментари
След като гъбите се изпекат в "предварително загрята фурна на 180 градуса за 15 минути" след това всичко останало ли се пече на 180 градуса?