Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с патладжан

Мусака с патладжан

Мусака с патладжан
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Всички сте опитвали от прословутата мусака с патладжани, може би сега е време и да я приготвите - рецептата е тук и е много лесна"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • кайма - 600 г
  • патладжани - 2 бр.
  • чушки - 3 бр.
  • гъби - 4 бр.
  • лук - 2 глави
  • домати - 3 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета, и се запържват в малко олио. Отделно на тиган се запържват нарязаните лук, чушки и гъби.

След няколко минути към тях се добавя и каймата на късчета, предварително овкусена с чубрица и черен пипер.

Обърква се и се оставя на среден огън за около 30 минути. Малко преди да се свали от котлона, към сместа се добавят настъргани домати и червен пипер. Посолява се на вкус.

В достатъчно дълбока тава се изсипва сместа и се обърква с кубчетата картофи. Отгоре се нареждат филийки патладжани, леко запечатани на грил тиган. Добавят се 2 ч.ч. вода.

Мусаката се пече на 200°С за 1 час.

След това се прави заливка от 4 яйца, 1 чаша прясно мляко и 1 с.л.брашно и се допича за още 10 мин.

Мусаката с патладжан е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: