Мусака в Зоната

РумиРуми
Новак
3233350
Мусака в Зоната
Снимка: Руми
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Мусака в Зоната - вкусна, сочна и диетична."

Необходими Продукти

  • лук - 120 г (1 БВ)
  • домати - 100 г
  • яйца - 3 бр. (3БП)
  • картофи - 540 г (9 БВ)
  • брашно - 14 г (1 БВ)
  • прясно мляко - 220 мл (1 БВП)
  • кайма - 280 (8 БП)
  • зехтин - 2 ч.л. (6 БМ)
  • чубрица
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте картофите. Нарежете ги на малки кубчета.

Лука нарежете на ситно и задушете в зехтина. Каймата разбъркайте предварително с малко вода и добавете към лука.

Гответе, докато стане на трохи.

Добавете картофите, налейте малко вода и изчакайте да поомекнат. Тогава добавете доматите и подправките.

Сипете сместа в тава и печете мусаката до пълна готовност и извиране на течността.

Отделно си пригответе заливката. Разбийте яйцата и добавете брашното, млякото и малко сол.

Залейте готовата мусака и печете на горен реотан до зачервяване.

Сервирайте с любима салата.

Цялата мусака в Зоната е 12 БПВМ.

Източник: Полъх от моята кухня

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: