Начин на приготвяне
Бързо бурито със спанак и гъби - много вкусно, здравословно и засищащо.
Започваме приготовленията за буритото, като първо сложим яйцата и картофите да се сварят до готовност, яйцата трябва да са твърдо сварени.
Картофите обелваме и нарязваме на кубчета, така ще се сварят по-бързо и няма да си играем да ги белим после.
Докато яйцата и картофите се варят, измиваме и нарязваме гъбите. Режим ги на филийки и запържваме в тиган с маслото и солта до изпаряване на водата.
Докато се пържат гъбите, ги разбъркваме от време на време и междувременно измиваме чери доматите и ги нарязваме на четвъртинки.
Измиваме и подсушаваме спанака.
Сиренето раздробяваме на ситно.
Когато картофите, яйцата и гъбите са готови, слагаме всичко в отделни купички. Вземаме един лист лаваш и разпръсваме картофки, отгоре спанак, доматите, гъбките, нарязваме си варено яйце, колкото искаме, и накрая поръсваме със сиренето.
Сгъваем го, като прегъваме левия и десния край, след това прегъваме долната страна и продължаваме да навиваме, като леко притискаме.
Това вегетарианско бурито е много вкусно и засищащо.
Коментари