Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Овчарски пай»Овчарски пай със спанак, гъби и шунка

Овчарски пай със спанак, гъби и шунка

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Овчарски пай със спанак, гъби и шунка
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Невероятен овчарски пай, който се топи в устата"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг
  • гъби - 300 г
  • спанак - 300 г
  • шунка - 150 г тънко нарязани резани
  • прясно мляко - 100 мл.
  • яйца - 2 бр.
  • пармезан - 50 г настърган
  • чесън - 1 скилидка
  • индийско орехче - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
  • краве масло
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете обелените и нарязани на едри парчета картофи в подсолена вода. Пресовайте ги топли с бучка краве масло.

Добавете прясното мляко и разбийте на пухкаво картофено пюре. Овкусете пюрето с щипка индийско орехче и черен пипер.

След като се охлади, добавете две яйца и настъргания пармезан. Объркайте добре картофената смес.

В тиган налейте чашка зехтин, добавете една скилидка чесън и нарязания спанак. Задушете, докато спанакът остане на мазнина.

Отстранете скилидката чесън и посолете.

Нарежете гъбите на филийки, сложете ги в тенджерка с бучка краве масло и задушете за 15 мин.

Застелете дъното на откопчаваща се форма 18 см. с хартия за печене. Стените намажете с краве масло и посипете с галета.

На дъното наредете пласт картофено пюре. следва спанак, отгоре отново пюре и парчета тънко нарязана шунка. Покрийте отново с пюре и сложете гъбите. Отново покрийте с картофено пюре.

Посипете с галета апетитния овчарски пай и сложете на няколко места малки бучки краве масло.

Изпечете соления пай на 200°C в предварително загрята фурна с вентилатор за около 25-30 мин.

Сервирайте овчарския пай със спанак, гъби и шунка топъл със салата по ваш вкус!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: