Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бурито»Телешко бурито

Телешко бурито

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Телешко бурито1 / 3
31/01/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Огнено бурито с телешко месо, което гарантирано ще ви се услади!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 600 г мляно
  • лук - 1 глава
  • мексикански микс - 1 консерва около 400 г (боб, царевица и лют сос)
  • ориз - 2 с.л.
  • домати - 2 бр.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • табаско - 1 ч.л.
  • магданоз - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ситно нарязаният лук се запържва в олиото до омекване. След това се добавя оризът, запържва се до прозрачност. Следва телешката кайма, която се раздробява на малки парчета и се пържи до готовност.

В съда с каймата се добавят консервата, пресованият чесън и сосът Табаско. Сместа се разбърква добре.

По средата на всяка питка се поставя част от сместа, добавят се ситно нарязан пресен домат и магданоз. По желание може да добавите настърган кашкавал.

Завивате на руло и поднасяте буритота, докато са топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
32
20
10
Дай твоята оценка: