Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Пудинг»Пудинг с извара и орехи

Пудинг с извара и орехи

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Пудинг с извара и орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Запомнете - винаги, ама винаги е време за пудинг, затова не се колебайте да ни изпратите от този"

Необходими Продукти

  • извара - 500 г
  • яйца - 5 бр.
  • орехи - 3 с.л. (смлени)
  • плодове - 2 с.л. захаросани (нарязани)
  • масло - 4 с.л.
  • захар - 2 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • конфитюр - 3 с.л. ягодов
  • сметана - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата се смесва със захаросаните плодове, орехите, три лъжици разтопено масло и жълтъците.

Разбърква се и се добавят разбитите на сняг белтъци. Всичко се слага в намазана с масло и поръсена с галета форма и се пече 40 минути на 180 градуса на водна баня.

Готовият пудинг се обръща върху голяма чиния и се разрязва на порции. Всяка порция се украсява със сметана и конфитюр.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: