Начин на приготвяне
Стафидите се измиват. Жълтъкът се отделя от белтъка. Жълтъкът се смесва със захарта, разбива се до бяло и се добавя млякото.
Изварата се претрива през гевгир, добавят се отцедените стафиди, жълтъкът с мляко, грисът и разтопеното масло. Всичко се разбърква добре. Белтъкът се разбива на сняг и се добавя към сместа с изварата.
Сместа се излива във форма за пудинг, намазана с олио и поръсена с галета. Покрива се с фолио и се слага върху обърната с дъното нагоре чиния, която е поставена в голяма тенджера или друг дълбок и обемен съд.
Налива се вода така, че да стига до средата на формата и се слага във фурна, загрята на 200 градуса. Пече се 50 минути. Вади се. Сметаната се загрява до кипване, сваля се от котлона и с нея се залива горещият пудинг.