Начин на приготвяне
Измиваме си добре пилешките дробчета и ги подсушаваме.
В купичка си поставяме брашно и ги овалваме в брашно.
В намазнена с олио тава ги слагаме и поставяме в загрята на 250 градуса фурна.
Оставяме да се запичат, докато нарежем зеленчуците.
Лукът го почистваме и нарязваме на полумесеци, морковите на кръгчета, чушките на ивички, а доматите ги настъргваме.
След като сме ги приготвели, вадим тавата с дробчетата и поставяме отгоре всички зеленчуци.
Подправяме със сол, черен пипер и чубрица, наливаме една чаша вино и една чаша вода и слагаме отново във фурната.
Оставяме така да се пече ястието с дробчета на фурна за 30-40 минути.
Дробчета по селски с моркови и чушки сервирайте с любим селски хляб и градинарска салата.
Коментари