Начин на приготвяне
Рулото Стефани е едно от най-любимите ястия на малки и големи. Но мини рулцата Стефани са наистина изкушаващи за хапване и лесни за приготвяне. Просто ги опитайте!
Накисваме сух хляб във вода и добре го изцеждаме. Смесваме го със свинската кайма, настъргания лук, 1 яйце и подправките. По желание може да използвате готова галета, вместо хляб.
Омесваме добре каймата и я оставяме в покрит съд за 30 минути в хладилника. След това я разбъркваме с настъргания кашкавал. Сваряваме добре яйцата.
Върху намазнено прозрачно фолио разстиламе 1/4 от каймата на равен пласт. По средата слагаме 1 яйце и внимателно завиваме рулото с помощта на фолиото и притискаме добре.
Така оформяме и останалите рула от кайма. Подреждаме ги в тава с намазнена хартия за печене.
Слагаме ги да се изпекат в умерено загрята фурна до готовност. Изваждаме рулцата, разрязваме ги и ги сервираме. Стават невероятно вкусни!
Коментари