Начин на приготвяне
Обединяваме каймата с подправките и магданоза. Размесваме я и я оставяме настрана. Наситняваме предварително сварените моркови и яйца, а също и киселите краставички. Топеното сирене също надребняваме.
Взема се част от каймата и се поставя върху дъска. Притиска се, за да стане равен слой, в чиято среда се поставя по малко от плънката. Завива се на малко руло, което се поставя в намаслена тава.
По същия начин се подхожда с останалата кайма и плънка. Когато всички рулца са в тавата, наливаме при тях водата. Яденето се пъхва в загрята на 200 градуса фурна. Десетина минути преди да бъдат извадени от печката, се отделя сосът, който се е получил при тяхното готвене.
Отделно се запържват в масло лук и гъби. Ако е останало от плънката, се добавя при тази смес. После се добавя копър и още подправки.
В друг съд се прави смес от кисело мляко, брашно и прясно мляко. Налива се и бульонът, който заделихме по-рано. Получената смес се сипва при гъбената смес. Сосът се държи на огъня, докато се посгъсти. След това с него се поливат рулцата. Връщат се обратно във фурната и се допичат десетина минути.