Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Солети»Пълнозърнести солети без бяло брашно

Пълнозърнести солети без бяло брашно

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5377k2k1
Пълнозърнести солети без бяло брашно
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8
"Ако огладнеете, веднага може да си похапнете от тези вкусни пълнозърнести солетки"

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 200 г
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • бяло вино - 60 мл
  • вода - 40 мл
  • зехтин - 60 мл
  • сода - щипка
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - щипка
  • подправки - 1 - 2 ч.л. по избор (чубрица, риган, босилек)
  • сусам - 2 - 3 с.л. за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с бакпулвера.

В друга купа смесете вино, вода, зехтин, захар, сол, сода и подправки по ваш избор и разбъркайте.

Добавете половината от брашното, разбъркайте и добавете останалото брашно на части.

Замесете меко тесто.

При необходимост добавете още малко брашно.

Оставете готовото тесто да почине около 30 минути.

Оформете фитили с ръце, оваляйте ги в сусама и печете солетите в предварително загрята на 190°С фурна за около 20 минути.

Пълнозърнестите солети без бяло брашно са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: