Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Содена питка»Хляб без бяло брашно

Хляб без бяло брашно

Хляб без бяло брашно
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • пълнозърнесто брашно - 4 ч.ч.
  • царевично брашно -   2 ч.ч. фино
  • конопено брашно - 1 с.л.
  • хималайска сол - 2 ч.л. равни
  • хлебна сода - 1 ч.л.
  • оцет - 2 - 3 ч.л.
  • маково семе - 3 с.л.
  • сусам - 3 с.л.
  • слънчогледови семки - 1/2 ч.ч. сурови
  • чубрица - 1 щипка 
  • шарлан - 3 с.л.
  • вода - около 1 и 1/2 ч.ч. топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме пълнозърнестото и царевично брашно със семената - мак, сусам, слънчоглед, конопеното брашно, подправките - хималайската сол и чубрицата, хлебната сода, активирана с ябълковия оцет, шарлана.

Разбъркваме ги заедно и постепенно, добавяйки топлата вода, замесваме меко тесто. Намазваме тавата с шарлан и поръсваме с малко царевично брашно, което разстиламе с потупване.

Изпълваме цялото дъно на кръглата тава с тестото, като се стараем дебелината да е равномерна навсякъде. Печем хляба без бяло брашно на 200 градуса за около половин час.

Поднасяме содената питка топла.

Вълшебен домашен хляб - за една по уютна трапеза!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: