Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Солети»Солети с нахутено брашно

Солети с нахутено брашно

Солети с нахутено брашно
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
15
"Домашно приготвените солети от нахутено брашно могат да бъдат страхотна идея както за похапване в ежедневието, така и за поводи и празници"

Необходими Продукти

  • нахутено брашно - 100 г
  • пармезан - 150 г настърган
  • крема сирене - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • семена - микс
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното в купа. Счупете яйцето вътре.

Добавете пармезана, крема сиренето и 2 с.л зехтин.

Замесете тесто . Разточете готовото тесто на правоъгълен лист.

Разрежете на ленти.

Подредете ги в голяма тавичка, застлана с хартия за печене.

Намажете солетите с останалия зехтин. Поръсете със сусама и ядките.

Печете гризините в предварително загрята фурна на 180°C до готовност.

Извадете и охладете, преди да сервирате солети с нахутено брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: