Начин на приготвяне
В купа слагаме яйцата и захарта. Разбиваме ги до удвояване на обема и превръщането им в пухкава бяла смес. Добавяме киселото мляко и разбъркваме за няколко секунди.
След това добавяме кората на портокала, ванилиите и нишестето. Разбъркваме с шпатула до усвояването им.
В отделна купа пресяваме брашното, содата, бакпулвера и солта. Разбъркваме и ги прибавяме постепенно към яйчната смес.
Внимателно с шпатула разбъркваме всичко до получаване на хомогенна смес.
Прасковите измиваме, подсушаваме и нарязваме на полумесеци.
Боровинките и малините също измиваме, подсушаваме и поръсваме леко с нишесте и разбъркваме.
В тавичка за кекс слагаме хартия за печене и изсипваме половината от сместа. Отгоре поръсваме с горските плодове и върху тях изсипваме останалата смес.
Най-отгоре върху сладкиша редим резенчетата праскови и останалите боровинки.
Печем в загрята фурна на 170 градуса за около 50 минути.
Плодовия сладкиш оставяме да изстине напълно.
По желание може да се поръси с пудра захар.
Сладкишът с праскови и горски плодове без мазнина