Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Сладкиш с праскови и горски плодове без мазнина

Сладкиш с праскови и горски плодове без мазнина

Мария ГеоргиеваМария Георгиева
Чирак
1722058122
Сладкиш с праскови и горски плодове без мазнина
Снимка: Мария Георгиева
1 / 5
09/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
12
"Свеж и лек плодов сладкиш - поднесете с чаша кафе и се насладете"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • кафява захар - 100 г
  • бяла захар - 100 г
  • кисело мляко - 250 г
  • натурално царевично брашно - 50 г +1 ч.л. за плодовете
  • безглутеново брашно - 240 г
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • бакпулвер - 2 ч.л.
  • сол - 1 щ.
  • ванилия - 2 бр. (по 0.2 г)
  • портокалова кора - от 1/2 портокал
  • боровинки - 100 г
  • малини - 50 г
  • праскови - 2 бр.
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа слагаме яйцата и захарта. Разбиваме ги до удвояване на обема и превръщането им в пухкава бяла смес. Добавяме киселото мляко и разбъркваме за няколко секунди.

След това добавяме кората на портокала, ванилиите и нишестето. Разбъркваме с шпатула до усвояването им.

В отделна купа пресяваме брашното, содата, бакпулвера и солта. Разбъркваме и ги прибавяме постепенно към яйчната смес.

Внимателно с шпатула разбъркваме всичко до получаване на хомогенна смес.

Прасковите измиваме, подсушаваме и нарязваме на полумесеци.

Боровинките и малините също измиваме, подсушаваме и поръсваме леко с нишесте и разбъркваме.

В тавичка за кекс слагаме хартия за печене и изсипваме половината от сместа. Отгоре поръсваме с горските плодове и върху тях изсипваме останалата смес.

Най-отгоре върху сладкиша редим резенчетата праскови и останалите боровинки.

Печем в загрята фурна на 170 градуса за около 50 минути.

Плодовия сладкиш оставяме да изстине напълно.

По желание може да се поръси с пудра захар.

Сладкишът с праскови и горски плодове без мазнина

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: