Начин на приготвяне
Измитите и почистени круши нарязваме на резенчета, нареждаме ги в намазнена тавичка и ги запичаме за около 5 минути.
Измиваме марулята добре, отцеждаме и накъсваме листата на парчета в дълбока купа.
Нарязваме на кубчета ролцата от раци, домата, шунката, лукът и ги добавяме към марулята. Прибавяме боровинките, сиренето котидж към останалите продукти.
Дресинга за салатата с рачешки рулца приготвяме от разбитото цедено кисело мляко, индийското орехче, черен пипер, чесън на гранули, хималайската сол, меда, лимоновия сок и ореховото олио.
Слагаме в чиния от екзотичната салата, по края добавяме от дресинга и украсяваме отгоре с крушите, маслината и поръсваме със смлените орехи и бадеми.