Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Екзотична салата с круша и котидж

Екзотична салата с круша и котидж

Екзотична салата с круша и котидж
Снимка: Мария Георгиева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Слагаме в чиния от екзотичната салата, по края добавяме от дресинга и украсяваме отгоре с крушите, маслината и поръсваме със смлените орехи и бадеми."

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр. малка
  • круши - 1 бр.
  • боровинки - 50 г
  • домати - 1 бр.
  • рулца от раци - 100 г
  • шунка - 50 г на слайс
  • зелен лук - 1 стрък
  • сирене котидж - 50 г
  • За дресинга
  • цедено мляко - 3 с.л.
  • индийско орехче - 1 ч.л. мляно
  • черен пипер - 1 ч.л. млян
  • хималайска сол - на вкус
  • орехово олио - 2 с.л.
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • мед - 1 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • За украса
  • маслини - 1 бр.
  • орехи - 1 с.л. смлени
  • бадеми - 1 с.л. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и почистени круши нарязваме на резенчета, нареждаме ги в намазнена тавичка и ги запичаме за около 5 минути.

Измиваме марулята добре, отцеждаме и накъсваме листата на парчета в дълбока купа.

Нарязваме на кубчета ролцата от раци, домата, шунката, лукът и ги добавяме към марулята. Прибавяме боровинките, сиренето котидж към останалите продукти.

Дресинга за салатата с рачешки рулца приготвяме от разбитото цедено кисело мляко, индийското орехче, черен пипер, чесън на гранули, хималайската сол, меда, лимоновия сок и ореховото олио.

Слагаме в чиния от екзотичната салата, по края добавяме от дресинга и украсяваме отгоре с крушите, маслината и поръсваме със смлените орехи и бадеми.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: