Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Охлюви със сирене Котидж и сусам

Охлюви със сирене Котидж и сусам

VeselinaVeselina
Иноватор
3062k1k1k5
Охлюви със сирене Котидж и сусам
Снимка: Veselina
1 / 5
07/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
90 мин.
Порции
13 бр.
"Ще закусите ли с нас или само ще си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • брашно - 4 ч.ч.
  • прясно мляко - 150 мл
  • мая - 1/2 бр. кубче
  • вода - 50 мл. и 1 с.л брашно за кваса
  • олио - 90 мл
  • яйца - 1 бр. и 1 белтък за тестото
  • жълтъци - 1 бр. за намазване на охлювчетата и 1 с.л. прясно мляко
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - щипка
  • сусам - за поръсване
  • сирене котидж - 1 кофичка от 240 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отмерваме си 4 ч.ч брашно. Пресявам брашното в голяма купа и правим кладенче в нея. Чукваме 1 бр. яйце в купата. Отделяме от второто яйце белтъка и го прибавяме и него. Жълтъка го отделяме, защото с него ще мажем охлювчетата. В купата прибавяме 1 щипка сол и олиото. В 50 мл. вода слагаме маята и 1 с.л брашно и разбъркваме. Оставяме да се активира квасът.

В кладенчето прибавяме и захарта. После добавяме и маята, която вече се е активирала. Замесвам тестото първо в купата колкото може и после го прехвърляме върху маса която сме набрашнили. Пак месим, трябва да е меко тестото. Оставям да втаса готовото тесто за 40 минути, покрито с кухненска кърпа.

Разделям го на 13 равни по големина части. Оформям частите с ръце, като топки. Всяка топка разточвам с точилка, предварително набрашнена. Долната част режа на ленти широки колкото пръст, а в широката неизрязана слагам сиренето котидж. Навивам към лентите. После навиваме така че да се получи охлюв.

Слагаме хартия за печене в тава от фурната. Втасват, покрити с кухненска кърпа в топла стая около 30 мин, докато бухнат. Разбиваме отделения жълтък с 1 с.л прясно мляко и мажем с него охлювите. Поръсваме със сусам. Печем в загрята фурна на 180 гр. Излизат 13 бр. охлюви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: