Начин на приготвяне
Много вкусна рецепта за любителите на сиропираните тестени печива!
Нарязваме бутертестото на равни квадрати. След това започваме с плънката. Нарязваме локума на малки кубчета, към него добавяме орехите и захарта и разбъркваме добре.
В края на всяко квадратче слагаме от сместа и го сгъваме на триъгълник. Притискаме краищата, за да се залепят хубаво и да не излиза плънката от сладките тригуни.
След което нареждаме тригуните върху хартия за печене в тава.
Печем се на 180 °C до получаването на златист загар.
Приготвяме сиропа, като кипваме водата със захарта и ванилията.
Изстиналите вече тригуни с бутертесто с локум и орехи заливаме с топлия сироп и сервираме.
Вкусно!