Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Тригуни»Тригуни с бутертесто с локум и орехи

Тригуни с бутертесто с локум и орехи

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Чирак
60674107
Тригуни с бутертесто с локум и орехи
Снимка: veronnika_pavlova
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Много вкусна рецепта за любителите на сиропираните тестени печива - тригуни с бутертесто с локум и орехи"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 пакет охладено
  • локум - 1 кути с вкус по избор
  • орехи - 1 ч.ч. едро смлени
  • захар - 3 с.л. кристална
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много вкусна рецепта за любителите на сиропираните тестени печива!

Нарязваме бутертестото на равни квадрати. След това започваме с плънката. Нарязваме локума на малки кубчета, към него добавяме орехите и захарта и разбъркваме добре.

В края на всяко квадратче слагаме от сместа и го сгъваме на триъгълник. Притискаме краищата, за да се залепят хубаво и да не излиза плънката от сладките тригуни.

След което нареждаме тригуните върху хартия за печене в тава.

Печем се на 180 °C до получаването на златист загар.

Приготвяме сиропа, като кипваме водата със захарта и ванилията.

Изстиналите вече тригуни с бутертесто с локум и орехи заливаме с топлия сироп и сервираме.

Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: