Начин на приготвяне
Насладете се на тези бързи, лесни и вкусни охлювчета от бутертесто с локум и орехи.
Орехите се смилат на едро с ръчна мелачка, а локумът се реже на малки кубчета.
Тестото се разстила и се поръсва със смлените орехи и локума.
Завива се на руло и се нарязва на бутерки около 2 см. Парчетата се подреждат в намаслена тава върху хартия за печене, на разстояние едно от друго.
Пекат се на 200 °C около 30 минути. След това се изваждат от фурната и се оставят да изстинат.
В тенджерка се слага маслото, захарта, водата и захарта. Получената смес се вари за 5 минути.
Oставя се леко да се охлади и се заливат с нея изстиналите охлювчета.
Да ви е сладко!
Коментари