Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака със спанак и тиквички

Мусака със спанак и тиквички

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Мусака със спанак и тиквички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • спанак - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • тиквички - 200 г
  • извара - 200 г
  • пушено сирене - 60 г
  • прясно мляко - 300 мл
  • сметана - 200 мл
  • яйца - 6 бр.
  • грис - 3 с.л.
  • чушки - 3 - 4 червени печени
  • индийско орехче
  • черен пипер
  • сол
  • масло - 2 с.л.
  • сирене - 50 г Чедър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото и запържете в него нарязаните на ситно лук и чесън. Когато омекнат добавете почистения от дръжките и нарязан на ивици спанак. Задушавайте на умерен огън 3-4 минути.

В подходящ дълбок съд смесете разбитите яйца, изварата, млякото, сметаната, гриса и подправки на вкус. Към получената смес добавете настърганите на едро ренде тиквички и объркайте добре.

Последно добавете задушения спанак и разбъркайте да се разпредели равномерно.

Загрейте фурната до 200 градуса. Намаслете съда за печене (може да го поръсите и с малко грис). Отгоре подредете нарязаните на ивици печени червени чушки. Изсипете млечната смес с тиквички и спанак.

Покрийте всичко с топеното сирене и печете за 30-40 минути. Извадете от фурната, добавете настъргания чедър и запечете още 10 минути само отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

аделина
аделина
супер е!самоче вместо чушки сложих настърган морков!
15.06.2013 20:16