Заек с кисело мляко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Заек с кисело мляко1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6-8
"Ароматен заек на фурна, както баба го приготвяше - с кисело мляко и вкусна плънка"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • кисело мляко - 2 кофички 3%
  • ориз - 100 гр.
  • лук - 1 глава
  • масло
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цял заек почистен, свяряваме вътрешностите и правим от тях пълнеж със ориз.

Напълва се заека, намазва се обилно с масло, зашива се и се поставя в тавичка на която дъното е покрито със скара.

Добавяме отдолу вода и печем около 1, 5 час на умерена фурна, след това изваждаме заека и го покриваме с 2 кофички кисело мляко 3%. Пече се докато се получи бежова коричка.

Пълнежът може да се направи с ориз, 1 глава лук и вътрешностите на заека.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
56
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Глория
Глория
Пако, не искам аз да Ви обиждам, но преди да коментирате се запознайте с кухнята на различните страни. Заекът на кубински се приготвя с прясно, НЕ кисело мляко!
25.02.2012 17:54
Пако
Пако
Пепука, не искам да обиждам ниската ви кулинарна култура, но заек с кисело мляко и маринован заек по кубински са едно и също.
25.02.2012 01:00
pepuca
pepuca
А защо снимката на този заек е идентична с тази на маринования заек по кубински ?
22.03.2011 13:23
михаил
михаил
Така като гледам на външен вид е много хубаво.

22.01.2011 13:38
Rosica stoi4eva
Rosica stoi4eva
Страхотна вкусотия.
17.07.2010 15:51
1