Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Великотърновска баница по стара рецепта

Великотърновска баница по стара рецепта

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Великотърновска баница по стара рецепта6 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Великотърновската баница по стара рецепта - любима закуска на цялото семейство."

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет, 400 г
  • яйца - 4 бр.
  • газирана вода - 200 г
  • олио - 60 г + за намазване на тавата
  • маргарин - 5 с.л.
  • козе сирене - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се изсипват в купа и се разбиват с телена бъркалка на пяна.

На тънка струя се прибавя газираната вода при продължително разбъркване.

Маргаринът се оставя да се размекне на стайна температура, след което на малки парчета се прибавя към яйцата.

Към сместа се прибавя и олиото.

Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Сиренето за баницата се натрошава ва ситно в отделна купа.

Корите се разстилат на плот.

Тавата, в която ще се пече, се намазва много добре с олио.

Взимат се две кори за баница и се слагат в тавата.

Отгоре се нарежда от сместа и се слага от натрошеното сирене. Сиренето не се смесва със сместа.

По този начин се нарежда цялата баница, като най-отгоре се залива с останалата смес. Сиренето трябва да се разпредели между корите.

Нарязва се на парчета и се пече 40 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.

Великотърновска баница по стара рецепта е вкусна и любима на цялото семейство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: