Начин на приготвяне
Течната животинска сметана се разбива с миксер, без да се прекалява с бъркането, за да не се пресече. Постепенно в купата към нея с добавя половината пудра захар и ванилията, като отново се разбърква с миксера.
Боровинките се намачкват с вилица, поръсват се с 1 с.л. пудра захар, добавят се 2 с.л. от сметановата смес и се разбърква, за да се разтопи захарта.
Заквасената сметана се разбърква с останалата пудра захар и се добавя в купата при животинската сметана. Разбърква се със шпатула.
Боровинковата смес се прибавя към сметановата, като се разбърква със шпатулата внимателно, така че в сместа да останат бели участъци.
Няколко супени лъжици от конфитюра / сладкото от цели горски плодове се прехвърлят в купата за сладолед и с него с намазва дъното и страните на съда.
Добавя се сместа за йогурт сладоледа, като се редува с останалия конфитюр и се украсява и отгоре с него. Купата се покрива със стреч фолио, затваря се с капак и се в прибира във фризер за минимум 5 часа.
Готовият домашен боровинков сладолед се поднася в купички, гарниран с листенца свежа мента.
Да ви е сладко с моя йогурт сладолед с боровинки и конфитюр!
Коментари