Начин на приготвяне
Тиквички с ориз на фурна са любима лятна гозба - винаги вкусна и доста полезна.
Накиснете ориза за около 15 мин в топла вода.
Запържете нарязаният на ситно лук, морков (на много ситничко нарязан), ориза.
Добавете подправките (черен пипер, сух чесън, млян кимион, джоджен, сол)
Накрая сложете половината тиквичка, нарязана на едри кубчета.
Долейте домашен зеленчуков бульон или вода.
Прехвърлете в тавичка и наредете отгоре резенчета от другата половинка на тиквичката.
Печете тиквичките с ориз на 200 г за около 30 мин.
Преди да сервирате поръсете с пресен магданоз.
Поднесете с кисело мляко и домашна салатка по ваш вкус.
Съотношението ориз:вода зависи от вида на ориза, който ще ползвате.
Вкусотия голяма са тези вкусни тиквички с ориз.
Лек ден на всички вас.
Източник: Кулинарни рецепти Mimi's kitchen, Фейсбук страница