Тиквички с ориз на фурна

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
29/04/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4-6
"Няма да се уморим да ви показваме, че и вегетарианците знаят как да се хранят вкусно!"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 бр. малки
  • ориз - 1 ч.ч.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • копър - ½ връзка
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и морковите на дребно и ги запържете в 2-3 с.л. олио до омекване. Добавете обелените и нарязани на кубчета тиквички и запържете за още 10 минути, докато се изпари излишната течност.

Добавете ориза и го запържете до прозрачност, след което свалете от огъня и овкусете със сол и черен пипер по желание.

Прехвърлете сместа в подходяща тава, поръсете със ситно нарязан копър. Налейте 3 ч.ч. вода и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност на ориза.

Поднесете ястието топло с малко кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: