Начин на приготвяне
Испански ориз с тиквички на фурна - вкусен, пъстър и ароматен.
Разтопете маслото в голям тиган на среден огън. Нарежете лука и чушките си на ситно, така че да се сготвят бързо и да допълват, а не да препълват ориза.
Добавете чушките и лука и гответе до леко омекване; добавете нарязаните тиквички и гответе около 4-5 минути, като разбърквате няколко пъти. Намалете топлината до средно ниска и добавете чесън, гответе за около една минута; като бъркате непрекъснато, за да не загори чесънът. Извадете зеленчуците в чиния.
В същия тиган загрейте олио на среден огън. Добавете ориза и гответе само докато започне да покафенява. Не пропускайте стъпката на покафеняването (леко покафеняването) на ориза. Това е важен момент за целите на текстурата и вкуса. Разбъркайте с пилешки бульон и домати (смлени).
Изсипете сместа в тавичка. Оставете сместа във фурната за 30 минути на 180 градуса да се сготви напълно. Насладете се на ориза на фурна!
Съвет: ако обичате, повече домати, сложете 400 грама, така ще имате оригинална испанска паеля. Можете да приготвите испанската рецепта само с пиперки, зелени и червени и домати.
Коментари