Начин на приготвяне
Смесете брашното с хладка подсолена вода, до получаване на твърдо тесто. Замесете добре и оформете дебели рулца, след което ги нарежете на парченца от по 1 сантиметър и ги разточете върху вилица (или специална дървена дъска за каватели), с палец, така че да се получат каватели, които приличат на малки морски раковини.
Когато приключите с тях, ги оставете непокрити, за да изсъхнат.
Докато все още ги приготвяте, дръжте останалото тесто покрито с кърпа, за да не изпръхне.
Обелете и нарежете наденицата на малки парчета, след което я задушете в зехтина на средно висока температура.
Налейте виното и когато алкохолът се изпари, добавете канела и след това доматения сос. Намалете котлона и оставете да къкри 15 минути.
Отделно сварете вече готовата изсушена паста във вряща подсолена вода - кавателите ще изплуват на повърхността, веднага щом са готови.
Извадете с решетъчна лъжица, оставете да се изцеди домашната паста от останалата в тях вода.
Поставете ги в купа със соса, разбъркайте добре и при поднасяне на все още горещи домашни каватели с канела и наденица, поръсете с настъргано сирене.