Наденица с карантии

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Наденица с карантии1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
210 мин.
Порции
1 бр.
"Три неща са нужни за приготвянето на перфектната наденица - карантии, мерак и ей тази рецепта"

Необходими Продукти

  • свински бъбреци - 2 кг
  • свинско сърце - 1 бр.
  • свински език - 1 бр.
  • свинска глава - 1 бр.
  • карамфил - 2 с.л.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • бахар
  • лук - настърган
  • сол - 125 г
  • бульон - 125 г свински
  • кръв - 250 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си 3 с.л. смес от черен пипер, дафинов лист, смлян бахар, настърган лук.

Свинското месо нарежете ситно и сложете да се вари заедно с главата. Свареното месо се отцежда и главата се обезкостява.

Смесете месото с подправките и останалите съставки и напълнете свински стомах, който предварително е почистен и приготвен за употреба.

Зашийте го и го сложете да се вари за около 1 час във вода. След като извадите наденицата, я пресовайте между 2 дъски с тежест. След това я окачете да съхне на проветриво и сухо място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: