Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашни каватели с канела и наденица

Домашни каватели с канела и наденица

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3392k8512
Домашни каватели с канела и наденица3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"При поднасяне на все още горещи домашни каватели с канела и наденица= поръсете с настъргано сирене"

Необходими Продукти

  • За кавателите
  • брашно - 500 г от твърда пшеница
  • сол - 1 ч.л.
  • вода - хладка
  • италианска наденица - 500 г с подправки
  • зехтин - 4 с.л. висококачествен
  • червено вино - 1/2 ч.ч. гъсто
  • доматен сос - 100 мл
  • канела - 1 ч.л. на прах
  • пекорино - 100 г настъргано сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете брашното с хладка подсолена вода, до получаване на твърдо тесто. Замесете добре и оформете дебели рулца, след което ги нарежете на парченца от по 1 сантиметър и ги разточете върху вилица (или специална дървена дъска за каватели), с палец, така че да се получат каватели, които приличат на малки морски раковини.

Когато приключите с тях, ги оставете непокрити, за да изсъхнат.

Докато все още ги приготвяте, дръжте останалото тесто покрито с кърпа, за да не изпръхне.

Обелете и нарежете наденицата на малки парчета, след което я задушете в зехтина на средно висока температура.

Налейте виното и когато алкохолът се изпари, добавете канела и след това доматения сос. Намалете котлона и оставете да къкри 15 минути.

Отделно сварете вече готовата изсушена паста във вряща подсолена вода - кавателите ще изплуват на повърхността, веднага щом са готови.

Извадете с решетъчна лъжица, оставете да се изцеди домашната паста от останалата в тях вода.

Поставете ги в купа със соса, разбъркайте добре и при поднасяне на все още горещи домашни каватели с канела и наденица, поръсете с настъргано сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: