Начин на приготвяне
Най-сложното в тази рецепта е подготовката на самите скариди, които трябва да са пресни (тоест да не са розови, които са вече бланширани).
Премахвате обвивката, но оставяте опашката. Премахвате черните жилки, които се намират по дължина на тялото.
След това се нарязват леко от двете страни и се изтеглят, така че да станат дълги.
Подготвя се сместа за темпурата: студена вода, препоръчително е да е престояла в хладилника за известно време. Към водата може и да се добави едно яйце, но на мен повече ми харесва без яйце.
След това се добавя пшениченото брашно, като не е задължително да е иделно разбито, но все пак не трябва да има едри бучици. Към тази смес се добавят кубчета лед, за да осигурим ниска температура на сместа по време на използването ѝ.
Подготвените скариди, първо, се потапят в царевичното брашно или в нишестето (аз предпочитам брашно), след това в студената смес и се пържат в предварително загрято олио на около 170 °C.
Пържат се скаридите за много кратко време, иначе стават сухи и препържени.
Може да поднесете скариди темпура нанизани на шишчета, за по-лесно хапване.