Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шафранов сладкиш с диви къпини

Шафранов сладкиш с диви къпини

Албена АтанасоваАлбена Атанасова
Мастър Шеф
1719876745
Шафранов сладкиш с диви къпини
Снимка: Албена Атанасова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Този сладкиш с къпини и шафран е страхотен за лятно време и може да се сервира с чаша прясно мляко, крем или сладолед. Насладете се!"

Необходими Продукти

  • къпини - 200 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • масло - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • шафран - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа разбийте яйцата и захарта заедно, докато сместа стане кремообразна.

Добавете млякото и разтопеното масло (или олиото) към яйчената смес и разбъркайте добре.

В друг съд смесете брашното, шафрана и бакпулвера.

Постепенно добавяйте сухите съставки към течните, разбърквайки добре, за да се получи хомогенно тесто.

Внимателно добавете къпините към тестото и разпределете равномерно.

Изсипете тестото в предварително приготвената тава и равномерно разпределете.

Печете в предварително загрята фурна за около 25-30 минути или докато сладкишът стане златисто-кафяв.

Извадете селския сладкиша от фурната и оставете да се охлади за около 10 минути.

Нарежете го на квадратчета или ромбове и украсете с допълнителни къпини отгоре.

Този сладкиш с къпини и шафран е страхотен за лятно време и може да се сервира с чаша прясно мляко, крем или сладолед. Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: