Начин на приготвяне
Прясното мляко леко се загрява и в него се изсипват шафранът и желатинът.
Разбъркват се и се оставят за 20 минути, докато се отпуснат.
Яйцата, пудрата захар, ванилията и царевичното брашно се разбиват до хомогенност.
След това се добавят киселото мляко и прясното мляко с отпусналите се в него желатин и шафран.
Всичко това се разбърква и се прехвърля в малка тенджера.
Вари се на слаб огън в продължение на 5 минути при интензивно разбъркване.
Получения шафранов крем оставя, докато се охлади.
През това време в блендер или друг уред се смилат бисквитите заедно с ореховите ядки.
Маслото се втечнява и се прибавя към бисквитите. Бъркат се енергично до пълно усвояване на маслото.
Получената гъста бисквитена смес се прехвърля в подходяща форма и се оформя като основа.
Върху нея се подреждат вишните от половин бурканче сладко от вишни.
Отгоре се залива с охладената смес, която сме варили.
Сладкишът се оставя за два часа в хладилник.
Шафранов сладкиш със сладко от вишни се хапва в охладено състояние.