Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Палачинка Кайзершмарн с фурми

Палачинка Кайзершмарн с фурми

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Палачинка Кайзершмарн с фурми
Снимка: Evgenia
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
1
"Кайзершмарн с фурми е идеална за закуска, а дори и за десерт, ако я съчетаете с ванилов сладолед например"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 1/4 ч.ч.
  • прясно мляко - 1/4 ч.ч.
  • захар - 1 с.л., кафява
  • масло - 2 с.л. краве
  • ванилия - есенция
  • ром - есенция
  • фурми - 3 бр.
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо отделяме белтъка от жълтъка. Разбиваме белтъка със захарта в суха купа, като за целувчен крем. Смесваме жълтъка, прясното мляко, брашното, солта, есенцията ром и ванилия, като разбъркваме до хомогенна смес.

Получената смес добавяме внимателно към разбития белтък, размесвайки с шпатула до хомогенност. Накрая включваме и обелените и нарязани на дребни парчета фурми.

Изсипваме сместа за палачинката Кайзершмарн в предварително загрят на средна степен тиган, в който сме разтопили и маслото.

Покриваме с капак и наблюдаваме непрекъснато процеса на приготвяне, за да не загори палачинката.

Обръщаме запържената от едната страна палачинка с помощта на капака.

Накъсваме на парчета, докато е още в тигана.

Поднасяме палачинката Кайзершмарн с фурми топла с пудра захар и шоколадов топинг.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: