Начин на приготвяне
Кайзершмарн традиционно се сервира с прясно приготвено сладко от сливи.
За да приготвите сладкото, измийте сливите и премахнете костилките. Сварете ги за около 7 минути със захарта, вода и рома и оставете на страна.
Отделете белтъците и ги разбийте със солта до твърд сняг.
В друга купа сложете жълтъците, захарта, млякото и брашното и ги смесете с помощта на миксер.
Добавете белтъците, разбърквайки внимателно с шпатула.
Загрейте тиган и разтопете маслото.
Изсипете тестото, поръсете със стафиди и гответе на среден огън за около 5 минути.
Разделете голямата палачинка на 3-4 части и с помощта на шпатула ги обърнете.
След около 2-3 минути разкъсайте палачинката на още по-малки парчета и гответе за още 2-3 минути.
Разпределете парчетата в чинии за сервиране, поръсете с пудрата захар и полейте Кайзершмарн със сладкото от сливи.