Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Класическа рецепта за Кайзершмарн

Класическа рецепта за Кайзершмарн

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
5217k2k1
Класическа рецепта за Кайзершмарн
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2
"Разпределете парчетата в чинии за сервиране, поръсете с пудрата захар и полейте Кайзершмарн със сладкото от сливи."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 130 мл
  • захар - 50 г
  • ванилова захар - 1 пак. 8 г
  • брашно - 70 г
  • сол - щипка
  • краве масло - 1 с.л.
  • стафиди - шепа (накиснати в ром)
  • пудра захар - за поръсване
  • за сладкото
  • сини сливи - 100 г
  • захар - 25 г
  • вода - 1 с.л.
  • ром - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайзершмарн традиционно се сервира с прясно приготвено сладко от сливи.

За да приготвите сладкото, измийте сливите и премахнете костилките. Сварете ги за около 7 минути със захарта, вода и рома и оставете на страна.

Отделете белтъците и ги разбийте със солта до твърд сняг.

В друга купа сложете жълтъците, захарта, млякото и брашното и ги смесете с помощта на миксер.

Добавете белтъците, разбърквайки внимателно с шпатула.

Загрейте тиган и разтопете маслото.

Изсипете тестото, поръсете със стафиди и гответе на среден огън за около 5 минути.

Разделете голямата палачинка на 3-4 части и с помощта на шпатула ги обърнете.

След около 2-3 минути разкъсайте палачинката на още по-малки парчета и гответе за още 2-3 минути.

Разпределете парчетата в чинии за сервиране, поръсете с пудрата захар и полейте Кайзершмарн със сладкото от сливи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: