Gotvach.bg»Рецепти»Палачинки»Императорски Кайзершмарн

Императорски Кайзершмарн

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5156k1k3k5
Императорски Кайзершмарн
Снимка: Людмила
1 / 3
03/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Императорски сладкиш Кайзершмарн или натрошена голяма палачинка, гарнирана с домашно сладко от сливи или ягоди"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 броя
  • ванилова захар - 1 пакет
  • айран - 300 мл
  • брашно - 1 чаша от 200 мл
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Императорски сладкиш Кайзершмарн или натрошена голяма палачинка.

Привет, прекрасни кулинари! Събота е ден за малки удоволствия! Днес не бързаме за работа, готвим с любов. Макар при нас водата да спря още нощес, успях да сготвя някои вкусотийки!

Започвам с една закуска, любима на австрийските монарси! Много от вас са я срещали, готвили, на пръв поглед е нещо неглиже приготвено, пък си е наистина много вкусно!

Моята версия на императорския сладкиш Кайзершмарн е по моя рецепта, която сега ще споделя с вас, не се пече на котлон, а на фурна.

Първо, загрях фурната заедно с голямата тава на печката. Включих на 200 °C, трябва да се загрее добре съдът. През това време приготвих сместа. Разбих яйцата с ванилията, прибавих айран, ползвам него, защото така няма да се надигне прекалено палачинката, щипка сол, брашното.

Получената гладка смес трябва да е като за палачинки на тиган.

След това бързо разтопих маслото с капка олио в тавата и изсипах отгоре сместа. Пекох до готовност около десет минути, ще познаете готовата палачинка. Хваща лек загар, а ние обичаме препечените краища.

Извадих от фурната и с две дървени шпатули накъсах на парчета Кайзешмарн.

Сервирах в порционни чинии, количеството е достатъчно за трима.

Всяка порция поръсих с пудра захар! Много е вкусно и само така. Сервирах с допълнително сладко от ягоди!

Аромат на ванилия, масло, сладко... Мммм... Разкошно начало на деня!

Ако желаете, опитайте и вие тази рецепта!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: