Начин на приготвяне
Императорски сладкиш Кайзершмарн или натрошена голяма палачинка.
Привет, прекрасни кулинари! Събота е ден за малки удоволствия! Днес не бързаме за работа, готвим с любов. Макар при нас водата да спря още нощес, успях да сготвя някои вкусотийки!
Започвам с една закуска, любима на австрийските монарси! Много от вас са я срещали, готвили, на пръв поглед е нещо неглиже приготвено, пък си е наистина много вкусно!
Моята версия на императорския сладкиш Кайзершмарн е по моя рецепта, която сега ще споделя с вас, не се пече на котлон, а на фурна.
Първо, загрях фурната заедно с голямата тава на печката. Включих на 200 °C, трябва да се загрее добре съдът. През това време приготвих сместа. Разбих яйцата с ванилията, прибавих айран, ползвам него, защото така няма да се надигне прекалено палачинката, щипка сол, брашното.
Получената гладка смес трябва да е като за палачинки на тиган.
След това бързо разтопих маслото с капка олио в тавата и изсипах отгоре сместа. Пекох до готовност около десет минути, ще познаете готовата палачинка. Хваща лек загар, а ние обичаме препечените краища.
Извадих от фурната и с две дървени шпатули накъсах на парчета Кайзешмарн.
Сервирах в порционни чинии, количеството е достатъчно за трима.
Всяка порция поръсих с пудра захар! Много е вкусно и само така. Сервирах с допълнително сладко от ягоди!
Аромат на ванилия, масло, сладко... Мммм... Разкошно начало на деня!
Ако желаете, опитайте и вие тази рецепта!