Начин на приготвяне
Палачинки Кайзершмарн с плодове са вкусни бъркани палачинки, с които да изненадате любимия човек или да зарадвате децата.
В две купи отделяме жълтъците и белтъците на яйцата. Жълтъците разбиваме с прясното мляко и брашното. Белтъците разбиваме със захарта до пухкава смес.
Прибавяме белтъците към жълтъците, като бъркаме с шпатула. Разбъркваме хубаво до получаване на еднородна пухкава смес. Ако желаете, може да се добавят и стафиди, които ще придадат още по-богат вкус на палачинките Кайзершмарн.
Изсипваме сместа в тава с хартия за печене и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.
В голям тиган загряваме маслото. Добавяме пудрата захар и разбъркваме. Накъсваме на големи парчета блата и ги слагаме в тигана. Поръсваме отново с пудра захар и готвим, като бъркаме внимателно, за да могат получените мини палачинки да поемат добре маслото.
По желание поръсваме с още пудра захар, също така аранжираме с ягоди и боровинки. Може да добавите и сладко от вишни.
Източник: Maia Ivanova - Кулинарна мрежа
Коментари