Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодова торта»Портокалов сладкиш с крем и бишкоти

Портокалов сладкиш с крем и бишкоти

редакция:
EleonoraTsv.EleonoraTsv.
Новак
45513
Портокалов сладкиш с крем и бишкоти
Снимка: EleonoraTsv.
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Завързах с панделка за елегантен завършек на портокаловия сладкиш с крем и бишкоти"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 125 г
  • ванилия - 1 пакетче
  • портокалова кора - 2 ч.л. настъргана
  • брашно - 100 г
  • мазнина - за формата
  • За глазурата
  • прясно мляко - 500 мл
  • ванилов пудинг - 1 пакетче
  • краве масло - 100 г размекнато
  • сладкарска сметана - 150 г
  • лешници - 2 с.л. смлени
  • За украсата
  • лешници - малко
  • портокали - резенчета
  • изрезки от портокаловата кора
  • бишкоти - около 1/2 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Жълтъците заедно със захарта, ванилията и настърганата портокалова кора и 4 супени лъжици хладка вода се разбиват с миксера на пяна.

Включваме фурната да загрее предварително на 200 °C, ако е с вентилатор.

След това се добавя брашното, за предпочитане е да се пресее и се разбърква отново с миксера.

Белтъците се разбиват на твърд сняг и се смесват с тестото.

Формата се намазва с мазнина, слага се тестото в нея и се заглажда.

Печем блата в предварително загрятата фурна за около 20 мин или докато забиете клечка за зъби и излезе суха.

Изважда се и се оставя настрани да изстине.

Ваниловият пудинг приготвяте съгласно указанията на опаковката и оставяте да изстине, може да го покриете със стреч фолио, за да не изсъхва.

Маслото се разбива на пяна с миксер, добавя се към пудинга и се разбърква. Ако е прекалено гъст кремът, се добавят 1/2 супени лъжици вода.

Сметаната се разбива и се добавя към крема. Накрая добавяте и смлените лешници.

Блатът за тортата се разрязва хоризонтално на две части. По желание може да сиропирате блатовете с компот или мляко.

Първия блат намазвате с половината от крема и отгоре слагате другия блат. Покривате бишкотения сладкиш с останалия маслен крем отгоре и отстрани.

Портокалите за украсата се измиват и подсушават. Настъргва се част от кората. Обелвате портокала и премахвате ципата. Нарязвате портокала на дребни парчета и редите отгоре, както ви хареса.

Накрая се добавят няколко лешника по желание.

За по-голяма устойчивост нарязах на две половината от пакет с бишкоти и наредих отстрани на бишкотената торта .

Завързах с панделка за елегантен завършек на страхотен портокалов сладкиш с бишкоти :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: