Начин на приготвяне
В купа смесете заедно чесън на прах, лук на прах, червен пипер, сол, черен пипер, кимион и чили. Поръсете подправките върху свинските ребра и ги намажете със зехтин.
Втрийте подправката върху ребрата от двете страни. Поставете ребрата в тавата за печене и я покрийте с алуминиево фолио. Печете около час и половина в предварително загрята на 180 градуса фурна.
През последните пет минути от времето за готвене смесете заедно съставките за соса- счукани скилидки чесън, барбекю сос, зехтин и сос Уорчестър.
Извадете ребрата от фурната, отстранете фолиото и намажете горната част на ребрата със сместа.
Увеличете температурата на фурната на 220 градус, върнете ребрата, непокрити, и печете още десет минути, докато получат хубав загар.
Сервирайте апетитните ребра с барбекю сос на фурна с гарнитура по желание и се насладете!