Начин на приготвяне
Смелете лука и чесъна в блендер. В малка тенджера сипете олиото. Загрейте на умерен огън на котлона. Добавете двата вида лук и задушете за 3 мин.
Добавете соса Уорчестър, меда, оцета и горчицата. Разбъркайте и гответе за около 5 мин.
Разтворете нишестето в студената вода. Добавете водата и кетчупа в тенджерата.
Разбъркайте хубаво. След като соса заври, намалете огъня и варете около 15 мин. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Можете да минете през блендер, ако желаете сосът да е съвсем гладък.
Смесете кафявата захар с чесъна, лука на прах, солта и черния пипер.
Намажете ребрата хубаво от всички страни. Загрейте барбекюто на умерена температура.
Поставете ребрата на грила с капак и печете около 45 мин - 1 час, като ги обърнете 2-3 пъти. Махнете капака и намажете с барбекю соса.
Увеличете температурата на барбекюто и печете още около 15 минути, като мажете ребрата със соса докато се пекат.
Свинските ребра на барбекю са готови.