Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра на фурна с барбекю сос

Свински ребра на фурна с барбекю сос

Свински ребра на фурна с барбекю сос
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
1 мин.
Готвене
500 мин.
Общо
501 мин.
Порции
3
"Сочни ребърца и сос - ето това е планът за днес, а вие имате ли планове"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 500 г
  • барбекю сос - 5 - 6 с.л.
  • бира - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете ребрата. Оставете ги цели.

Сложете ги в купа с капак. Намажете ги обилно с барбекю соса. Затворете капака и оставете в хладилника за една нощ.

Сутринта извадете ребрата от хладилника и ги сложете в тавичка с месестата част надолу. Налейте бирата.

Отрежете парче алуминиево фолио с размери, малко по-големи от размерите на тавичката.

Поставете и притеснете от всички страни алуминиевото фолио.

Пуснете фурната на 200 градуса и изчакайте да загрее. Намалете на 160 градуса и печете 3-4 часа.

Махнете фолиото, обърнете ребрата и с помощта на силиконова четка ги намажете с барбекю соса.

Върнете във фурната.

Увеличете на 200 градуса и печете до приятен загар свинските ребра с барбекю сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: