Начин на приготвяне
Измийте и подсушете ребрата. Оставете ги цели.
Сложете ги в купа с капак. Намажете ги обилно с барбекю соса. Затворете капака и оставете в хладилника за една нощ.
Сутринта извадете ребрата от хладилника и ги сложете в тавичка с месестата част надолу. Налейте бирата.
Отрежете парче алуминиево фолио с размери, малко по-големи от размерите на тавичката.
Поставете и притеснете от всички страни алуминиевото фолио.
Пуснете фурната на 200 градуса и изчакайте да загрее. Намалете на 160 градуса и печете 3-4 часа.
Махнете фолиото, обърнете ребрата и с помощта на силиконова четка ги намажете с барбекю соса.
Върнете във фурната.
Увеличете на 200 градуса и печете до приятен загар свинските ребра с барбекю сос.