Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Апетитни ребра с барбекю сос на фурна

Апетитни ребра с барбекю сос на фурна

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Апетитни ребра с барбекю сос на фурна
Снимка: Албена Асенова
1 / 4
05/08/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"Сервирайте апетитните ребра с барбекю сос на фурна с гарнитура по желание и се насладете!"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • лук - 1/2 ч.л. на прах
  • червен пипер - 1 с.л.
  • сол
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/4 ч.л.
  • кайенски пипер - 1/4 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • За соса за глазиране
  • чесън - 3 скилидки
  • барбекю сос - 50 мл
  • зехтин - 2 с.л.
  • сос уорчестър - 1/2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесете заедно чесън на прах, лук на прах, червен пипер, сол, черен пипер, кимион и чили. Поръсете подправките върху свинските ребра и ги намажете със зехтин.

Втрийте подправката върху ребрата от двете страни. Поставете ребрата в тавата за печене и я покрийте с алуминиево фолио. Печете около час и половина в предварително загрята на 180 градуса фурна.

През последните пет минути от времето за готвене смесете заедно съставките за соса- счукани скилидки чесън, барбекю сос, зехтин и сос Уорчестър.

Извадете ребрата от фурната, отстранете фолиото и намажете горната част на ребрата със сместа.

Увеличете температурата на фурната на 220 градус, върнете ребрата, непокрити, и печете още десет минути, докато получат хубав загар.

Сервирайте апетитните ребра с барбекю сос на фурна с гарнитура по желание и се насладете!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: