Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Гофрети»Кето гофрети с бадемово и слънчогледово брашно

Кето гофрети с бадемово и слънчогледово брашно

ВалерияВалерия
Мастър Шеф
2474k6431
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Кето гофрети с бадемово и слънчогледово брашно, които може да гарнирате по свой вкус."

Необходими Продукти

  • яйца - 1 брой, размер L
  • зехтин - 1 с.л. 10 мл
  • бадемово мляко - 1 с.л. или кокосово мляко, или вода
  • бадемово брашно - 25 г за бадемовите гофрети
  • слънчогледово брашно - 10 г
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • сол - по желание, и др. подправки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От дозата се получават 2 кето гофрети.

Всичко се разбива и пече в уред за гофрети. Не мажа плочите с мазнина, не залепват. Само за яйцата намазах с малко мазнина.

Направих два вида - с бадемово и слънчогледово брашно. Рецептата е една и съща, разликата е само в грамажа на брашното.

Във видеото показвам кое точно слънчогледово брашно използвам. Оказа се, че е подобно на кокосовото брашно. И двете поемат много влага. Брашното е с малко въглехидрати и с доста по-малко калории от бадемовото. Не е скъпо и излиза доста икономично. Определено за солените печива ми харесва повече от бадемовото. В кето десерти не съм го пробвала.

Трябва да знаете, че ако смелите сами слънчогледови семки, няма да се получи същото брашно.

Сместа за бадемовите гофрети се получи малко по-рядка, но не е проблем. Ако искате, може да добавите още малко брашно.

Кето гофрети с бадемово и слънчогледово брашно може да гарнирате с нещо соленичко.

Източник: Вкусни рецепти с Валерия

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: