Начин на приготвяне
Оставяме тестото на топло, за да се отпусне хубаво. Разделяме го на 3 топки.
Върху набрашнен плот от всяка топчица с точилка разточваме тънък лист под форма на дълъг правоъгълник.
Маслото се разтопява леко и с четка намазваме всяка една тестена кора.
Поръсваме с настърган кашкавал и натрошено сирене.
Навиваме ги на стегнати тънички рулца. С остър нож ги нарязваме на парченца с дебелина около 2 см. Поставяме ги легнали (като охлювчета) едно до друго в тава, която предварително сме застлали с хартия за печене (намаслена предварително).
Оставяме ги да втасат хубаво и печем тутманичетата в умерено силна фурна до порозовяване.
Рецептата е бърза и е подходяща за заети домакини. Не съдържа яйца.